keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Koronan parhaat puolet

Siitä on nyt yli vuosi, kun korona pyyhälsi Suomeen. Monessa näkyy väsymyksen merkkejä tähän eristäytymiseen ja sosiaalisen tekemisen välttelyyn - eikä rajoituksille näy loppua. Mutta ei tämä vuosi ihan täysin huono ole ollut. Ajattele, vaikka näitä puolia:


1. Kuinka paljon rahaa olet säästänyt!
Ei ulkomaanmatkoja, ravintolaillallisia, elokuvateatteri-iltoja, kalliita työlounaita, kampaajakäyntejä, harrastuksia… Kaikki on vain säästöä. Tämä mahdollistaa sen, että sitten, kun rajat aukeavat, sinulla on enemmän rahaa käytettävänä mihin ikinä haluatkin.

2. Hei, ei tarvitse laittautua!
Mikäli teet etätöitä ajattele, mikä ajansäästö, kun joka aamu ei tarvitse käyttää 10-30 minuuttia laittautumiseen. Turha meikata, jos et käytä etäneuvotteluiden video-ominaisuutta. Ja jos käytätkin, vain yläosa täytyy olla edustava. Uloslähtiessä pelkkä ripsari riittää, koska kukaan ei näe, mitä on maskin alla. Iho saa hengittää ilman meikkivoiteita.

3. Sait enemmän vapaa-aikaa
Etätyöntekijöillä päivään saattaa tulla peräti pari tuntia extra-aikaa, kun töihin ei tarvitse matkustaa. Samoin, kun kaikki harrastukset ovat tauolla, yhtäkkiä illoissa on aikaa. Voi vaikka - vain olla - tai järjestää vaatekaapin ...tai elämänsä.

4. Vuosi ilman flunssaa
Koska ihmiset välttelevät toisiaan ja jäävät helpommin töissä tai koulussa sairasvapaalle, myös perussairauksia liikkuu vähemmän. Itse yleensä nappaan joka ikisen lentsupöpön, joka on liikkeellä, mutta nyt en ole vuoteen sairastellut.

5. Enemmän yhdessä vietettyä aikaa
Oletko tutustunut puolisoosi uudestaan? Näetkö hänet aivan uudessa valossa seurattuasi hänen työminäänsä? Entä oletko viettänyt aikaa enemmän lastesi kanssa? Nyt jatkuva yhdessäolo voi tuntua rankalta, mutta vuosien päästä, kun lapset ovat lentäneet pesästä ja puoliso kiinni omissa menoissaan, saatat kaivata tätä hetkeä.



6. Ei FOMOa
Itse harmittelin äitiyslomalle jäädessäni, kuinka paljosta jään paitsi lapsen takia. No ei ole tarvinnut harmitella! Ei kukaan muukaan käy kulttuuririennoissa, ulkomaanreissuissa tai illanistujaisissa. Ei tarvitse potea FOMOa (paitsi jäämisen pelko), kun kenenkään muunkaan elämässä ei tapahdu mitään.

7. Ei tekosyitä
Eikö tekisi mieli lähteä kaverin talkoisiin, siskonpojan 5v. synttäreille tai sukujuhliin, jossa tivataan kokoajan, koska sinä aiot mennä naimisiin/hankkia lapsia/vakiintua. Ei tarvitse! Eikä myöskään tarvitse keksiä tekosyytä, miksi et pääse paikalle. Koronan varjolla voit hyvällä mielin jäädä kotisohvalle.

P.s. Yes, I know it sucks! Koittakaa kestää vielä. Muistakaa, että emme me tätä normaalielämän karttelua tee vain itsemme takia - vaan kaikkien niiden riskiryhmäläisten takia, jotka voivat menettää vuosia elämästään tuon taudin vuoksi. Jos sinulla on lähipiirissäsi edes yksi sellainen, tiedät miltä tuntuu pelätä muiden puolesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti