torstai 4. marraskuuta 2021

Tunnista oireet -taaperopeli

Tässä on nyt parin kuukauden verran leikitty Tunnista oireet -peliä. Se menee kutakuinkin näin:


❓ Taaperon nenä vuotaa valtoimenaan ja hän hankaa ikeniään: voiko hänet viedä päiväkotiin?


❓Lapsi yskii öisin kovasti, mutta päivällä ei näy mitään oireita: onko hänellä hengitystieinfektio vai aiheuttaako puhkeavat hampaat vain paljon limaa?


❓Lapsen nenä on vuotanut nyt kuukauden putkeen (ei kuumetta): allergiaa, nuhaa vai puhkeavia hampaita?


❓Lapsi yskii: korona, flunssa vai pölyä kurkussa?


❓Lapsen otsa tuntuu kuumalta, kuumemittari näyttää normaaleja lukuja: onko lapsella vain kuuma riehumisesta vai mittari sökönä?


❓Lapsi itkee: oikeasti kipeä vai vain väsynyt?


Tuntuu, etten voi voittaa tätä peliä. En ole terveydenhuollon ammattilainen, enkä tunnista oireita. Lapsi on niin pieni vielä, ettei hän osaa kertoa, mikä on vikana. Jokainen aamu on kuin lottoarvontaa siitä, onko lapsi tarpeeksi terve hoitoon. Ottaisin mieluusti jokapäiväisen koronatestin, joka kertoisi lapsen terveydentilan.


Äitifoorumeilla toiset äidit raivoavat sitä, että vastuuntunnottomat vanhemmat tuovat räkäisiä lapsia päiväkotiin. No minä olen tuo vanhempi. Oma nenäni vuotaa ihan vaan siitä, että lähden viileään ulkoilmaan. En voi jäädä lapsen kanssa kotiin joka kerta vain sen takia, että nenä on märkä.


Tänään sain viimein soiton päiväkodista: lapsella on kuumetta, tulkaa noutamaan! Jep, minä olen se looseri-äiti, joka vei lapsen hoitoon tunnistamatta oireita. Voiko tässä edes voittaa?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti