keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Vinkit Lintsille taaperon kanssa

 Heinäkuisena hellepäivänä suuntasimme kolmen aikuiset ja 2-vuotiaan kanssa Linnanmäelle. Näillä vinkeillä reissusta tuli sujuva:

Hepparadalla Kuva: Kimmo Hirvonen

Auto Lintsin 3 euron parkkiin

Mietimme ensin matkaammeko Helsinkiin junalla vai autolla, mutta automatkustamisen helppous kiinnosti enemmän kuin lyhythermoisen taaperon kanssa matkustaminen junalla. Googlettelimme ensin Helsingistä ilmaisia parkkipaikkoja (joita löytyy myös), kunnes huomasin Lintsin sivuilta Parkki & Patikka -parkkiluolan. 

3 euron hinnalla Linnanmäen vierailija voi pitää autoaan koko päivän 15 minuutin kävelymatkan päässä. Helsingin hinnoilla tuo ei ole paljon mitään ja kävelymatkakin taittui nopeasti. Linnanmäen infosta tai myymälästä pitää vain hakea alekuponki, jolla lunastetaan peräti 15 euron alennus (!!!) tuosta pysäköinnistä. Taapero kulki koko päivän rattaissa, joten kävelymatkat eivät häntä haitanneet.

Suosittuna ajankohtana varaa sisäänpääsy

Matkustimme Lahdesta asti ja koska emme halunneet käyttää aikaa rannekkeita jonottaessa, kävimme hankkimassa ne Prismasta edellisenä päivänä. Samalla varasin Linnanmäen verkkokaupasta meille myös (ilmaisen) sisäänpääsyn oikealle päivälle. 

Linnanmäelle pääsee ilman varausta ilmaiseksi sisään, mutta ruuhkaisina aikoina sisääntulijoiden määrää rajoitetaan. Tällöin henkilöt, jotka eivät ole varanneet sisäänpääsyä, joutuvat jonottamaan portilla. Aamuyhdeltätoista sisään pääsi vielä vain kävelemään, mutta neljältä iltapäivällä, kun lähdimme, ulkona jonot olivat jo pitkiä.

Eväät mukaan

Päivä on aurinkoinen ja Linnanmäki täynnä iloista hupikansaa. Tämän myötä jokaiselle laitteelle ja ruokakojulle oli pitkät jonot. Olimme ottaneet eväät mukaan sekä itsellemme, että taaperolle. Linnanmäeltä löytyy 2 lastenhoitohuonetta ja 1 ravintola, joista löytyy mikro. Lastenhoitohuoneista löytyy myös pottaa, imetysnurkkausta ja vaipanvaihtopistettä. Yllätyksekseni se hoitohuone, jossa kävimme lämmittämässä lapselle purkkiruokaa oli aivan tyhjä, joten harva ilmeisesti tietää niistä.

Laitteita alle 1 metrin pituiselle

Linnanmäeltä laitteitahan löytyy ihan jokakokoiselle. Maksuttomia laitteita alle 1 metrin kokoiselle löytyy 4 kappaletta ja näiden lisäksi 5 maksullista laitetta, joihin taapero pääsee ilmaiseksi maksavan aikuisen kanssa.

Jännin ja ehdottomasti taaperon suosikkilaite oli Puksujuna, johon aikuiset eivät pääse. Kieltämättä äitiä hiukan jännitti, kun lapsi jäi yksin junan penkille istumaan ja vanhempi joutui poistumaan paikalta – mutta lapsesta se oli hauskin laite ja hän puhui laitteesta vielä monta päivää sen jälkeen. Oma suosikkini oli jo lapsuudestani tuttu Hepparata, jossa kävimme lapsen kanssa laukkaamassa yhdessä.

Puksujuna.


Lisäksi huvipuistosta löytyy myös erilaisia leikkialueita ja peiliseiniä, joissa voi huvitella ilmaiseksi. Taaperosta ei siis tarvinnut maksaa mitään huvialueella.

Myös aikuisille hupia

Meitä aikuisia huvittelemassa paikalla oli parhaimmillaan 4 henkilöä. Taaperon kanssa laitteissa käynti onnistui niin, että yksi jäi lapsen kanssa aina rattaille tai lasten laitteeseen ja muut jonottivat aikuisten laitteille. Lapselle oli paljon ihmeteltävää ihan vain ympärille katselemalla. Yleensä puhua pälpättävä taapero olikin ensimmäiset puolituntia ihan hiljaa, kun ympärillä oli niin paljon ihmettä ja kummaa.

Parin tunnin huvittelun jälkeen taapero nukahti rattaisiin itsestään. Huvipuistossa vietimme aikaa 5 tuntia ja siinä ajassa taapero ehti käymään 6 laitteessa sekä leikkialueella. Se oli kiva päivä, josta puhuttu paljon myös jälkikäteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti