torstai 17. toukokuuta 2018

Uuden laidalla

Kuvittele seisovasi korkealla kiellekkeellä, kaiken muun yläpuolella. Näet edessäsi hienot maisemat, se on tulevaisuutesi. Kaukana siintää kaikki unelmasi ja toiveesi, osa kirkkaampina, osa häilyvämpinä. Osalle on selkeä polku, toisille muhkuraisempi tie. Maisema on hieno, mutta toiveiden ja unelmien lomassa sijaitsee myös kaikki pelkosi. 

Mikään tie unelmaan ei ole suora, vaan täynnä haasteita ja epäilyksiä. Välillä tien pää katoaa näkymättömiin, etkä voi olla varma päätyykö se määränpäähänsä. Toiset tiet kiumurtelevat pimeissä laaksoissa ja pelottavissa metsissä - etkä voi olla varma, mitä vaarojen sen varrelta löytyy.

Vaikka unelmasi loistavat kauniina horisontissa, matka niiden luo epäilyttää sinua. Mistä tiedät, minkä tien valita ja voiko sen määränpäähän luottaa? Mitä, jos eksyt polulta ja kadotat unelmasi? Mitä, jos et jaksa perille?

Takanasi on menneisyytesi, mutta sinne ei ole paluuta. Sinulla on vain kaksi vaihtoehtoa: voit joko pysyä paikallasi ja jäädä ihailemaan maisemaa tai hypätä kiellekkeeltä kohti tuntematonta. Kummassakin vaihtoehdossa on huonot puolensa. Jos jäät paikallesi, et koskaan tavoita unelmiasi, etkä näe, mitä matka sinne tuo tullessaan. Jos taas hyppäät, voit satuttaa itsesi tai eksyä ja päätyä väärälle tielle.

Mitä teet? Uskallatko hypätä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti