tiistai 30. toukokuuta 2017

Kun mikään ei ole varmaa - kaikki on mahdollista

Ei ole tarkoitus pelotella, mutta tiesitkö, että kaikki se, mitä sinulla on nyt, voi olla huomenna poissa. Paras siis nauttia kaikesta siitä NYT - ja oppia elämään luopumisajatuksen kanssa.

Olen oppinut tämän kaiken viimeisen parin kuukauden aikana - kun olen pakannut muuttolaatikoihin toisen tavaroita - yrittänyt sopia elämääni pikkukoiraa, joka ennen oli "meidän", mutta nyt onkin yhtäkkiä vain toisen (koska en ollut tarpeeksi fiksu vaatimaan nimeäni omistuskirjaan) - ja rustannut yli suunnitelmia, jotka eivät koskaan tule toteutumaan. Hyvin pienetkin asiat voivat muuttaa elämän täysin.

N. 8 vuotta sitten menetin terveyden. Yhtäkkiä jalka ei enää taipunut ja aamulla herätessä sormien nivelet olivat jäykistyneet koukkuun eivätkä avautuneet. Tästä alkoi vuosien lääkäri- ja kipukierre, josta päästiin lopulta lääkityksellä jonkinlaiseen normaalitilaan. Sairaudet jäivät silti koko loppuelämäkseni. Tällöin opin kuinka ihanaa on pystyä liikkumaan - ja harrastaa liikuntaa, jota ennen vihasin.

N. 6 vuotta sitten menetin ehkä elämäni innostavimman työpaikan. YT-neuvotteluissa sain tietää, että työpanostani ei enää kaivattu. Yhtäkkiä poissa oli arkea tahdittavat rutiinit, tsemppaava työyhteisö ja parhaat työkaverit - mutta sen myötä opin, että minusta on paljon muuhunkin. Kuuden työvuoden aikana olin oppinut yhtä jos toista ja työmarkkinoilla olinkin monipuolinen osaaja. Sain myös huomata, että myös muita hyviä työpaikkoja ja työyhteisöjä löytyy.

Kaikki menetykset ovat aina johtaneet johonkin uuteen - usein jopa parempaan. Sen menetykset ovat kuitenkin aiheuttaneet, etten uskalla luottaa mihinkään pysyvään. On samaan aikaan kutkuttavaa odottaa mitä kulman takana tulee vastaa - että pelottavaa kuvitella mitä minulta viedään seuraavaksi.

Siis nauti NYT siitä mitä sinulla on. Huomisesta ei kukaan tiedä. Se voi myös tuoda mukanaan paljon uutta ja hyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti