torstai 11. huhtikuuta 2019

Kuinka ei olla feikki

Kukapa ei oli nuoruudessaan kadehtinut niitä yläasteen koviksia, jotka pukeutuivat aina trendin mukaan ja katselivat nenänvartta pitkin paheksuvasti merkittömiä farkkujasi? Heillä oli aina kaikki kunnossa, meikit, vaatteet ja elämä, kainalossa oli kulmakunnan kuumin kundi tai misu ja ajopelinä uusin mopo, pyörä tai skootteri. Heidän elämänsä vaikutti täydelliseltä, mutta tiesitkö koskaan, kuinka paljon siitä oli vain pintaa?

Et varmastikaan nähnyt, mitä heidän kotioloissaan tapahtui? Siellä saattoi olla yhtälailla alkoholismia, eronneita vanhempia ja rahaongelmia kuin niillä, jotka kulkivat rytkyissä. He eivät vaan antaneet sen näkyä. Nämä lapset oli kasvatettu siihen, että kaikki täytyy näyttää hyvältä, vaikka minkälainen tilanne olisi. He katselivat epätäydellisesti pukeutuvia ja käyttäytyviä ihmisiä nenän varttaan, koska heiltäkään ei hyväksytty epätäydellisyyttä.

Yläasteen jälkeen näiden ihmisten menopelit vaihtuivat mersuihin, muotivaatteet tyköistuviin merkkipukuihin ja koulustatus yritysten menestyviksi myyntitykeiksi ja johtajiksi. Heillä on aina hiukset siististi suorina, asunto suositulla asuinalueella ja Linkedinissä jaossa pelkkiä menestystarinoita. Saatat ehkä vieläkin kadehtia heitä - mutta ehkä ihan suotta!

Et tiedä, mitä täydellisen pinnan alta löytyy! Kuinka monta tuntia puunausta täydellinen iho, hiuksen ja vaatetus vaatii? Kuinka paljon työtunteja ja kärsineitä ihmissuhteita huikea ura ja yleellinen elämäntapa vie. Kuinka paljon työtä täytyy tehdä sen eteen, että peittää kaikki virheensä? Ja silti nämä ihmiset kamppailevat ihan samanlaisten ongelmien kanssa kuin me kaikki muutkin: talousongelmien, addiktioiden, yksinäisyyden tunteen, vinoutuneiden ihmissuhteiden, terveyshaasteiden, epävarmuuden, jaksamisen ja parisuhdedraamojen - mutta he eivät vain voi puhua niistä. Ja tajuatko kuinka rankkaa on pitää nämä kaikki sisällään ja teeskennellä täydellistä?!

Totuushan on, ettei täydellisyyteen kukaan pääse, mutta se miten suhtaudut siihen, määrittää minkälainen ihminen olet. Oletko feikki vai aito?

Mikäli olet vaarassa pudota feikkiyden alhoon, tässä pari vinkkiä sen ehkäisemiseksi:

  • Älä kampaa hiuksiasi. Anna letin välillä hulmuta tuiskeessa.
  • Älä pukeudu merkkiin vaan johonkin mukavaan. Se tuntuu paremmalta.
  • Kun epäonnistut, sano se ääneen, mutta lisää perään "Tästä opin..."
  • Mene välillä töihin ripsarit poskilla, paita väärinpäin tai sukkahousut paidan päällä ja katso, ketä kiinnostaa.
  • Älä korjaa kirjoitusvirheitäsi, ellei se muuta sanomaa. Live on the edge!
  • Kun menestyt, anna kunnia aina sen ansaitseville. Älä itsellesi.
  • Kun sinulla on rahaa, käytä se lähimmäisiisi eikä siihen, että näytät, että sinulla on rahaa.
  • Kun sinulla on ongelmia, puhu. Ei välttämättä koko maailmalle, mutta lähipiirillesi. Et voi ikinä tietää, mistä suunnasta apu tulee.

Se, että näyttää ja hyväksyy virheensä, ei tarkoita sitä, etteikö jatkaisi täydellisyyden tavoittelua. Ei suinkaan! Kun myöntää puutteensa, niiden kehittäminen on paljon helpompaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti