keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Survivor Suomi


Kuulitteko, että Selviytyjät sarja tulee vihdoinkin Suomeen? Mtv3 aloittaa nyt keväällä 2012 kuvaukset Malesiassa. Mukaan mahtuu n.20 kilpailijaa, jotka kisaavat 50 000 euron palkintosummasta. Survivor – Selviytyjät sarja on pyörinyt Amerikassa jo yli kymmenen vuotta ja Suomessakin Mtv3 on näyttänyt sarjaa jo vuodesta 2001 eteenpäin. 

Sarjassa kilpailijat sijoitetaan johonkin trooppiseen paikkaan, villin luonnon keskelle ilman selviytymisvälineitä. Kilpailijat jaetaan heimoihin, joiden tehtävä on etsiä puhdasta vettä, sytyttää tuli, pystyttää itselleen nukkumasuoja sekä hankkia ruokaa. Heimot kilpailevat toisiaan vastaan erilaisissa kisoissa, joissa he voivat voittaa luksusesineitä tai koskemattomuuden heimoäänestyksessä. Koskemattomuuden hävinnyt heimo joutuu äänestämään jäsenistään yhden kotiin. Kisan loppuvaiheessa heimot yhdistetään ja kisaajat keskittyvät pudottamaan toinen toisensa pois. Viimeisestä kahdesta kisaajasta äänestetään kuka on palkintosumman arvoinen.

Minulla on parempi idea! Sen sijaan, että Suomen Survivor lennätettäisiin kuvauskalustoineen ja kilpailijoineen Malesiaan ja kisasta maksettaisiin kalliita rojalteja Amerikkalaiselle tv-yhtiölle, miksei Selviytyjiä kuvata Suomessa? Ja nyt en tarkoita mitään Suuri Seikkailumaista eräjormailua.

Kuvaukset voitaisiin sijoittaa Helsingin Kallioon. Kilpailijat asuisivat 10 hengen kommuuneissa ja eläisivät työttömyystuella. Kilpailijoiden tehtävä olisi etsiä itselleen ruokaa, yrittää haalia vuokrarahoja, selviytyä työkkärin, Kelan ja sosiaalitoimen byrokratiakoukeroista sekä kestää toisiaan nälän ja turvattomuuden keskellä.

Heimot voisivat kisata keskenään siitä, kumpi joukkue saa päivän aikana kerjättyä enemmän rahaa. Voittajaheimo vietäisiin Savoyhin syömään. Immuniteettikisassa täytettäisiin Kelan lomakkeita. Se, kumpi joukkue saisi täytettyä kaikki tarvittavat lomakkeet ilman virheitä, säästyisi poisäänestämiseltä. Loppuvaiheessa kisaajat kisaisivat siitä, kuka jaksaa seistä Hurstin leipäjonossa pisimpään. Lopulta Suomen kansa äänestäisi kuka on todellinen Survivor eikä voittajan tarvitsisi enää ikinä hakea mitään tukia. 

Minä ainakin osallistuisin! Alan olemaan aika hyvä noiden lomakkeiden täyttämisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti